Gå til innholdet

Velkommen skal du være…

…til et sted der tiden står deilig stille. Der skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro. Der ganen skjemmes bort og
vårt vertskapsteam står parat nettopp for deg.

Engø Gård er en eksklusiv og fredfull idyll langt borte fra hverdagens krav, stress og mas. Her skal private opphold, selskap, møter og arrangementer foregå i rolige og sjarmerende omgivelser, kombinert med kulinariske nytelser og velvære.

Engø Gård er til for at man skal kunne pleie seg selv. Et godt sted for å finne roen, hvor ingen tidstyver har innpass og man bare kan fokusere på å være.

 

SPØRSMÅL?

Kontakt oss på tlf 33 30 31 00
eller post@engo.no

Vår historie

Begynnelsen til det som i dag er hotell- og restaurantbedriften Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater, med en glansperiode frem til slutten av 50-tallet. Det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som startet pensjonat på Engø i 1924. Daisy tok hånd om sommergjestene og drev utleien, mens Frithjof drev gården og var ellers altmuligmann.

I 1935 gjestet engelske Dorothy Grace Babingon – med kallenavnet ”Babs” – gården og forelsket seg i både stedet og Frithjof. De giftet seg året etter, og med Babs kom en interessant, sterk og særpreget personlighet til Engø. Hun var kunnskapsrik, fantasifull, slagferdig og myndig, med en umiskjennelig «britisk» stil og væremåte som ga pensjonatet et markert engelsk preg.

Fordi hun raskt begynte å «sile» gjestene, ble det etter hvert noe av et privilegium å få adgang, og det utviklet seg til et attraktivt møtested med en spesiell atmosfære. En del av det opprinnelige sommerpensjonatets særpreg var også respekt for privatlivets fred. Kjente og fremtredende personligheter fra utlandet og fra norsk samfunnsliv kunne feriere fredelig og uforstyrret på Engø, beskyttet mot offentligheten av en sivilisert form for diskresjon.

Pensjonatet begynte beskjedent med noen få gjester i midten av 1920-årene. Etter å ha opphørt under den andre verdenskrig, ble virksomheten gjenopptatt og varte til 1960-årene. I mange år deretter var gården sommersted for hytteeiere på eiendommen. Den ble overtatt i 1983 av Nina Felling Andersen og Harald Andersen, og ble gjenåpnet som dagens Engø Gård sommeren 2000 etter en omfattende restaurering og modernisering.

Engøs gamle charme har latt seg bevare uten inngrep eller endringer i gårdstunet, som har vært det samme helt siden Frithjof Pihl lukket det med Spisestuebygningen og Drengestuene i 1920-årene. Bebyggelsens opprinnelige preg er dessuten beholdt, med satsning på lave løsninger og grundig arbeid med eksteriørdetaljer både i bygninger og utenomhusanleggene. Mennesker som har vært på Engø Gård i tidligere år kjenner seg umiddelbart igjen når de opplever «nye» Engø, tross alle forandringer.

Sporene etter fortidens Pihls Pensjonat gir gården en umiskjennelig stil og atmosfære av elegant nostalgi.

De Historiske Hotel & Spisesteder

Sommeren 2009 ble Engø Gård en del av De Historiske Hotel & Spisesteder. Dette er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.Med fortiden som ramme, ønsker vi å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Medlemmene i De Historiske har individuelle særpreg og karakter, men du vil også finne flere fellestrekk; en varm velkomst, god service, en vennlig atmosfære og høy standard i alle ledd. Vår felles kvalitetsstandard sikrer et gjennomgående høyt nivå i gruppen, og våre verdier Gjestfri, Personlig og Kvalitetsbevisst skal bidra til å nå vår felles visjon; vi skal oppleves som «et godt sted å være».

Gi en opplevelse i gave

Gi bort noe du vet dine kjære aldri får nok av - opplevelser! Med et gavekort fra De Historiske kan den heldige mottaker velge og vrake blant alle våre hoteller og spisesteder i Norge. Du bestemmer selv beløpet (minimumsbeløp 500 kr), og gavekortet er gyldig i ett år fra det skrives ut. Et administrasjonsgebyr på 35 kr pr kjøpte gavekort kommer i tillegg.

Mer informasjon om gavekort fra De Historiske og bestilling; klikk her. 

Våre aktiviteter

Engø Gård tilbyr aktiviteter på eget område til våre gjester, enten det organiseres i grupper eller man ønsker å bruke egentid til å holde kroppen i gang. 

På egenhånd

Tennis
Engø Gård har sin egen, private tennisbane. Vi låner ut tennisrekkerter og baller. Tennisbanen kan benyttes gratis for boende gjester, og om du spør, så reserverer vi tid for deg. Banen er normalt klar til bruk fra 1.mai til 1. oktober.

Boule
Boule, petanque, bocca… Kjært barn har mange navn. I det sørlige Europa har enhver plass med respekt for seg selv, en egen boulebane. Rett utenfor terrassen – med flott sjøutsikt – ligger det vi mener er en av landets mest idylliske baner. Vi ser ingen grunn til at bare franskmenn skal spille dette, det er et sosialt spill som fint kan gjennomføres med en aperitiff ved hånden. Boulesett hentes i baren.

Sykkel
Tjøme har mye å by på for den som er glad i å tråkke seg rundt. Vi har nostalgiske sykler som venter på at glade gjester skal ta dem med på tur. Kart over øya, sykler og et ønske om god tur deles velvillig ut av våre blide resepsjonister.

Rusletur i fjæra
Utforsk skjærgården, svabergene og åkrene rundt Engø Gård. Resepsjonen har turkart for området.

Badehus
Badehuset på Engø Gård er bygget i engelsk ”Conservatory Style” og har oppvarmet basseng og boblebad. Garderobe med håndklær og felles badstue. Avslapningsavdeling med fantastisk utsikt mot poolterrassen og sjøen. Bassenget er åpent fra kl. 07.00 til 20.00. Romnøkkel medbringes for åpning av inngangsdør.

 

Store og små møterom på Engø gård i Tjøme, Vestfold

Engø Gård arrangerer

Vinsmaking
Vår Sommelier har satt sammen ulike typer av vinsmakinger der man bl.a. kan velge mellom Champagne, Sancerre, Chardonnay, Riesling, Bourgogne, Medoc og flere druetyper og land. Vi kan også skreddersy og tilpasse egne opplegg etter ønsker.
Min. 10 deltakere.

Dette er våre mest populære vinsmakinger:

Musserende                                                                   kr. 395,- pr. person
Drue spesifikk – eks. Pinot Noir, Syrah          kr. 450,- pr. person
Distrikt – Piemonte eller Toscana                     kr. 595,- pr. person

Vi kan også tilby vin-quiz til din gruppe. Pris oppgis på forespørsel.

Østers & Vinsmaking
Vi serverer varianter av østers med passende drikke til. Det finnes mange kombinasjoner av østers og drikke, vi gir deg både klassiske og uvanlige sammensetninger.
Min. 10 deltakere                                                     kr. 495,- pr. person

Ølsmaking
Øl har blitt minst like populær som vin i de seneste årene. Hvis du vil lære mer om prosessen og typer øl, hva de kan brukes til og hvilke øl du bør kombinere med mat og hvilke typer er best alene – da er vår ølsmaking noe for deg og din gruppe.
Min. 6 deltakere.

Basissmaking                                                               kr. 250,- pr. person
Passer godt for de nysgjerrige
Fullt spektrum – fra lyst til mørk                      kr. 350,- pr. person
Passer godt for de som vil lære mer om øl

Historiefortelling
Begynnelsen til det som i dag er hotell- og restaurantbedriften Engø Gård var Pihls Pensjonat. Et av Tjømes mange sommerpensjonater som hadde sin glansperiode frem til slutten av 50 tallet. Det ble drevet og preget av noen unike personligheter, først Frithjof Pihl og søsteren Daisy, deretter av ham og hans engelske hustru Dorothy ("Babs"). Med Babs kom en interessant, sterk og særpreget personlighet til Engø. 
Historiefortelling kan kombineres med de fleste av våre aktiviteter eller som et innslag under aperitiffen.

Aktiviteter på Tjøme

Tjøme er kjent for flott natur og du finner mange fantastiske turområder og aktiviteter på øya, vi kan anbefale å besøke disse stedene mens du er hos oss. 

Færder Nasjonalparksenter, Verdens Ende

Færder nasjonalpark er opprettet for å verne landskap, naturtyper, arter, geologi og kystøkosystemer på land og sjø i et større område ved kysten i ytre Oslofjord. Færder nasjonalpark har et av de rikeste livsmiljøene i landet. Her finnes det sjeldne naturtyper som edelløvskog, kystfuruskog, strandenger, gammel slåttemark og naturbeitemark på øyene, og tareskoger, ålegrasenger, bløtbunnsområder og skjellsandområder i sjøen. Dette er leveområder for et mangfold av planter, dyr og insekter.

Nasjonalparken skal også verne kulturminner, og gi mennesker plass til uforstyrrede naturopplevelser og enkelt friluftsliv.

Aktiv Fritid, på øst siden av Tjøme nær Scandic Havna Hotell

De har egen Base Camp på Tjøme nær Verdens Ende og Færder nasjonalpark. Aktiv Fritid, er både en Norsk Økoturisme bedrift og Debio godkjent på servering. De er opptatt av å ta godt vare på både gjestene og naturen. Deres fokus er bærekraftig drift, miljøvennlige aktiviteter og økologisk lokalmat fra Vestfold. De tilbyr aktiviteter som Via Ferrata klatring, Zipline, Klatrepark, Teambuilding, Sykkelturer, Sykkelutleie, Rappellering, Konkurranser og Kickoff. Enkeltpersoner, familier og feriegjester kan meld seg på fellesturer på Høydepark og Via Ferrata klatring på deres online booking.

Stall Verdens Ende, Verdens Ende

Stall Verdens Ende ligger ytterst i havgapet på verdens ende på Tjøme med Færder nasjonalpark som nabo. De tilbyr bærekraftige opplevelser som rideleir, rideskole, weekendkurs, turridning, oppstalling, ridetimer og mye mer. De har stort fokus på rytterglede og hestevelferd.

Turstier

Kyststien på Moutmarka
Et godt startpunkt er den store parkeringsplassen på Verdens Ende. Fra parkeringen følger man gjerdet til Verdens Ende Stall nordover og følger Skåeveien vestover, over jordet. Følg blåmerket sti nordover etter å ha gått igjennom porten. Stien nordover snor seg nordover over små svaberg, rullesteiner og gressbakker opp til Tjømes fineste badeplass på Mostranda.

Kyststi rundt Torås Fort
Det er fin sti/turvei rundt Torås fort. Mesteparten av turen går i skogen uten utsikt til sjøen. Fin utsikt over Tjøme og omegn fra knausene inne på fortet.

Kyststi og turmuligheter på Hvasser
På Hvasser er det mange muligheter for å gå langs sjøen. Turene kan gås som enkeltturer eller kombineres til en lang rundtur ved å benytte tilstøtende veisystem. 

Badeplasser på Tjøme

Vedsiden av Engø Brygga nord i Røssesunde, kun 10 min gange fra hotellet, finner du en flott badeplass med svaberg, stupebrett og badestige som av de lokale kalles "Nebba".

Det finnes mange andre badesteder på Tjøme - noen er kjente og lett tilgjengelige, andre må man lete litt etter. Klikk her for liste over badeplasser på Tjøme.

Vannsport

Mulighetene for utnyttelse av sjøen som rekreasjonsområde er mange. Færder Nasjonalparksenter gjør imidlertid oppmerksom på at ferdsel med vannscooter er forbudt i Færder nasjonalpark. Tilbudene er mange og du kan enten bli med på organiserte aktiviteter eller dra ut på egenhånd med utstyr fra en av utleier-aktørene på øya. Klikk her for liste over aktører som driver med vannsport.

Ledig stilling - Servitør

Vi søker dyktige servitører til vårt serviceteam på en av Norges beste restauranter i fantastiske omgivelser på Tjøme. Engø Gård har vært kjent for mat og vin i god harmoni i over 15 år, og vi utvikler oss kontinuerlig innen fine-dining konseptet.

Vi ser etter deg som

  • Er profesjonell og viser ansvar over for gjester så vel som kolleger
  • Er positiv, høflig og full av entusiasme og godt humør
  • Er effektiv og har god sans for orden
  • Behersker et skandinavisk språk flytende
  • Har gode basis kunnskaper på vin
     

Vi tilbyr

Spennende erfaring ved et av Norges ledende hotell og restauranter, i fantastiske omgivelser på idylliske Tjøme.

En allsidig jobb hvor ingen dager er like. Vi har spennende arrangementer som tema-kvelder, Winemakers Dinners og konserter året rundt, samt a la carte servering og brylluper.

Du vil være med på opplæring av lærlinger og få innflytelse på den daglige drift. Det vil være god mulighet for videreutvikling og mer ansvar.

Vi kan være behjelpelig med bolig, om du kommer langveis fra.

Ytterligere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til daglig leder via sentralbordet på tlf. + 47 33 30 31 00. 

Søknad sendes til daglig leder Ivar Neteland på in@engo.no

Søknadsfrist: Snarest – og vil bli vurdert fortløpende.

Engø Gård Hotel & Restaurant ligger i naturskjønne omgivelser på Tjøme i Vestfold fylke i Norge. Hotellet har 47 rom, restaurant, selskapslokaler i 3 forskjellige bygg, konferansefasiliteter og et idyllisk badehus.

Engø Gård er stolt medlem av De Historiske Hotell & Spisesteder, en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.

Service og kvalitet er nøkkelord på Engø Gård. Med stil og kvalitet i små og store detaljer skal våre gjester kunne finne fred og ro i vår godt bevarte Tjøme idyll, langt borte fra stress og mas, omgitt av en service som det er satt mye inn på å utvikle og opprettholde.

Vi er et ungt, dynamisk team med stor faglig kompetanse og lysten til å være blant toppen av gastronomi i Norge!

Vår visjon er å skape en komplett opplevelse for alle sanser, for hver gjest, hver dag.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon
før ditt neste besøk

e. post@engo.no
t. 33 30 31 00
k. kart

De Historiske

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsett å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om vår bruk av cookies.

Denne siden er opphavsrettslig beskyttet. © Copyright 2020 Engø Gård. Alle rettigheter. Design og utvikling av Coretrek