Litt om Engø Gård
Begynnelsen til det som i dag er Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater.
Det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som startet pensjonat på Engø i 1924.
Engelske Dorothy Grace Babington – med kallenavnet ”Babs”etter et opphold på pensjonatet, forelsket seg i både Frithjof og stedet og tilføyde raskt sin britisk charm og eleganse til pensjonatet.
Den samme atmosfæren henger igjen og betegnes av mange som "Engø feelingen".
Engø gård ble en del av De Historiske Hotel & Spisesteder sommeren 2009.
Dette er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.
Vi er også stolte av å være en av 4 hoteller i De Historiskes nye konsept:
Vi på Engø Gård er opptatte av bærekraft og miljø.
På kjøkkenet bruker vi mat som vi produserer selv i tillegg til mat fra lokalområdet.
Vi har også fått en Miljøfyrtåren-Sertifisering som bekrefter at vi har gjort effektive miljøforbedringer innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.
