historie

Litt om Engø Gård

Begynnelsen til det som i dag er Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater.

Det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som åpnet pensjonat på Engø i 1924.

Frithjofs engelske kone Babs tilførte stedet britisk 

  charm og eleganse.

Den samme atmosfæren henger igjen og betegnes av mange som "Engø feelingen".

20181001_121918 copy 2.jpg

Engø gård ble en del av De Historiske Hotel & Spisesteder sommeren 2009.

 Dette er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

Vi er også stolte av å være en av 4 hoteller i De Historiskes nye konsept:

NEW NORDIC LUXURY

DSC_9999.JPG

På Engø Gård er vi opptatt av bærekraft og miljø.

På kjøkkenet bruker vi mat som vi produserer selv i tillegg til mat fra lokalområdet.

 

Engø Gård er Miljøfyrtårensertifisert som innebærer at vi har gjort effektive miljøforbedringer innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

logo-cdacb05c.png